I mmár hagyomány, hogy a Mosoni-Duna partján, a Bridge Hallgató és Oktatói Klub ad otthont a rendezvénynek, amelynek központi témája a csodálatos turisztikai és gazdasági adottsággal megáldott Duna-menti területek lehetőségeinek hatékonyabb kihasználása. A Szigetköz szépségéről akár Borbély Bálint, a Porsche Győr key account menedzsere is tarthatott volna előadást, aki beleszületett ebbe a vizek határolta tájba, az ott élő emberek életét alapjaiban formáló világba. Abba a tájegységbe, amelyben a víz miközben a megélhetést biztosította, közben óvatosságra, felkészültségre és tiszteletre nevelt. Szavai mellett a fotóin is visszaköszön, hogy szerelmese a Szigetköznek. Minderről olvasóink is meggyőződhetnek.

Érzelemtől nem volt mentes az a budapesti találkozó sem, amelyre interjúalanyunk Bátonyterenyéről érkezett, hogy a Szerb utcai épület előtt idézze fel a főiskolai élményeit. Ürmössy Ákos egyike volt azoknak a hallgatóknak, akik úgy jártak egyetemünk jogelőd intézményének, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolának képzésére, hogy nem kellett Győrbe jönniük. Ám nem csupán ezért volt érdekes a beszélgetés, hanem azért is, mert „családi kakukktojásként” nem a felmenőinek kohómérnöki hagyományait vitte tovább, hanem más utakra tévedt. Szakmai karrierjét útépítési és fenntartási szakon szerzett diplomával alapozta meg.

Jó úton halad a SZEnergy is, amely sorrendben immár harmadszor nyert világcsúcscsal a Shell Eco-marathonon, Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén. A Pup Dániellel és Pusztai Zoltánnal készített beszélgetésből kiderül a hallgatói csapat sikerének titka, hogy mi minden kell a háttérben ahhoz, hogy a csapat tagjai csakis a lényegre, a tudatos kutatás-fejlesztésre összpontosíthassanak.


SZÖVEG: BAUDENTISZTL FERENC
FOTÓ: KÖNCZÖL JÁNOS