Addig azonban, amíg eljutunk a „vágyott csendig”, ezerrel pörög még a világ. Ahogy az egyetemünkön is, ahol már szinte rendszeresek a büszkeségre okot adó eredmények, a jövőbemutató fejlesztések. A Győri Tudományos és Innovációs Parkunk átadása után együttműködési megállapodást írtunk alá a Hungaroringgel a kelet-közép-európai régióban egyedülálló járműipari, autó-motorsport-technológiai és tudományos központ létrehozására. A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone területén pedig – az innovációs és szállásépületek után – már el is készült az előadó-épület, így befejeződött Zalaegerszegi Tudományos és Innovációs Park kialakítása, amely nemzetközi színvonalú oktatási-kutatási környezetével járulhat hozzá a térség versenyképességének erősítéséhez. Egyetemünk részt vehet egy kormányközi együttműködésben megvalósult nemzetközi projektben, amelyben hallgatóink és munkatársaink négy bajor egyetemmel partnerségben önvezető járművek fejlesztésén dolgoznak. S közben az is kiderült, hogy egy közös kutatás kapcsán egyetemünk telephelyet kapott az Audi Hungaria gyárterületén. A Széchenyi István Egyetem felújította a győri kampuszon lévő, ősszel megvásárolt postaépületét, amelyben oktatási tevékenység is zajlik, így a fejlesztés közvetlenül is szolgálja a hallgatókat és a munkatársakat. Postapartnerként a működtetés is jövő év februárjától egyetemünk feladata lesz.

A történések sorából megemlíteném házunk tájáról, hogy a Széchenyi Alumni Magazin is bemutatkozhatott a Győri Könyvszalonon, méghozzá Örsi Ferenc társaságában, aki részben a mi biztatásunkra írta meg a Cápák és ceruzák című könyvét. Elkészült a kiadványunk 66. lapszáma, amelyet a kedves olvasó éppen a kezében tart. Magazinunk jövőre a XVIII. évfolyamába lép, azaz nagykorúsága küszöbére érkezik. Köszönet mindenkinek, aki ezt lehetővé tette…

Előbb azonban jön a rövidke csend, amelybe jó lesz elmerülni, hogy aztán újrainduljon a pörgés, rohanjon tovább az élet. Velünk, általunk.

Szerkesztőségünk nevében kívánok békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt!