EGYRE ERŐSEBB A NEMZETKÖZI LÁTHATÓSÁGUNK

MÁR HAT VILÁGRANGLISTÁN SZEREPEL A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

A Széchenyi István Egyetemnek a globális színtéren, a világ mintegy 29 ezer universitasa között kell helytállnia. Az intézmény kiemelkedően teljesít ebben a versenyben, amit mutat a ranglistákon való szereplése is.

Hirdetés

– Az elmúlt évek erőfeszítéseinek, az elért eredményeknek köszönhetően egyre erősebb nemzetközi láthatóságunk. Egyetemünket ma már hat jelentős felsőoktatási világranglistán jegyzik, amelyből négyen az idén debütált – összegzett dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettes. Kifejtette: az intézmény négy olyan világranglistán szerepel, amely a legnagyobb súllyal a képzések és a kutatások minőségét veszi fi gyelembe. Ilyen a Quacquarelli Symonds (QS) világ- és európai ranglistája. Az utóbbi alapján Európában a legjobb tíz százalékba, míg a Times Higher Education (THE) világranglistája alapján a világ egyetemeinek top öt százalékába tartozik a győri egyetem, amely emellett a THE értékelése szerint mérnöki területen is a világ legjobbjai között található.


Dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai elnökhelyettese (Fotó: O. Jakócs Péter)

Dr. Lukács Eszter hozzátette: ezeken kívül a THE Impact Rankings elnevezésű, az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz való hozzájárulás alapján készülő rangsorán már több éve szerepel az intézmény, s jelenleg három kategóriában is a világ 400 legjobb egyeteme között található. A legfrissebb, decemberi hír, hogy a QS fenntarthatósági világranglistájára is felkerült az intézmény, Magyarországon a hatodik legjobbként.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta: mindez kiemelkedő siker, amiért köszönet illet valamennyi kollégát, köztük a rangsorokhoz szükséges adatgyűjtésben és -szolgáltatásban jelentős szerepet vállaló Egyetemi Könyvtár és Levéltár igazgatóját, Tóth Csillát és munkatársait.