Az öregdiákjainknak – és természetesen a jelenlegi és leendő hallgatóinknak – egyaránt szóló, tartalmában és megjelenésében is igényes magazinunk negyedévente többezer emberhez jut el, kedvező visszhangra találva. A jelek szerint a kedves olvasóink is örömmel fogadják azokat az élettörténeteket, amelyek sikeres pályafutást mutatnak be, példaként is szolgálva a fiataloknak, a jövőbeli diplomásoknak. Ám igazából mindenkinek, hiszen nem egy esetben akár a negyvenes-ötvenes években járva is jöhet olyan változás az ember életébe, amely más és talán boldogabb irányt jelenthet. Magánéletben, szakmai pályafutásban egyaránt. Az élethosszig tanulás sem csupán jól hangzó szlogen ma már, hanem létszükséglet.

Mi is tanulunk és változunk. Folyamatosan arra törekszünk, hogy olvasmányos és érdekes cikkekkel szórakoztassuk, vagy éppen elgondolkoztassuk az olvasókat. Közben időről időre meg is újulunk, ahogy tesszük ezt grafikai értelemben például a jelenlegi lapszámmal. Ami azonban változatlan: továbbra is pozitív történeteket és eredményeket mutatunk be – hallgatóinkról, öregdiákjainkról egyaránt. Úgy érzem, hogy jelenleg talán minden eddiginél nagyobb szükségünk van a szépre, a jóra és az örömteli eseményekre, mert körülöttünk a világ finoman szólva sem ilyen.

Bizonyos értelemben büszkék vagyunk arra is, hogy sikerült magazinunkat többnyire távol tartani a politikától. Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a közelgő választások miatti kampány sem az eredményekről, a sikerekről és a programokról szól, sokkal inkább mások lejáratásáról. Pedig mennyivel jobb lenne nem valaki(k) ellen, hanem valaki mellett szavazni! Erre a magazinunk is példa. Hiszen aligha élte volna meg a 18. évfolyamát, ha nem sikeres emberekről és tehetséges fiatalokról szólna – szándékaink szerint kulturáltan és elegánsan.



SZÖVEG: BAUDENTISZTL FERENC
FOTÓ: KÖNCZÖL JÁNOS