Stumpf Istvánnal beszélgetve nem csupán az egyetemi modellváltással összefüggő feladatok, kihívások, elvárások és remények fogalmazódtak meg, melyek a közvéleményt is élénken foglalkoztatják, de egy titkot is elárult. Nevezetesen: ha annak idején a nagyapjára hallgat, s mégiscsak postásnak áll, akkor minden bizonnyal Győrben, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán tanult volna tovább. Bár az élete más irányt vett, a győri felsőoktatási intézménnyel így is kapcsolatba került: 2015 óta oktat a Széchenyi István Egyetem jogi karán. A kormánybiztos úgy véli, hogy a győri egyetem fejlődése a modellváltás egyik sikersztorija lehet.

Bokor József akadémikus, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja szerint a modellváltás koncepciója az egyetemi autonómiát, a működés biztonságát hos - szabb távon segíti, engedi építeni. Fontosnak tartja, hogy a kormányzat nem csupán a felsőoktatás átalakítására, de a hazai kutatás megerősítésére is nagy erőket mozgósít, s nagy összegeket fordít, hiszen az egyetemeken nincs oktatás tudomány nélkül. Mint mondta: a tudomány minősége, elismertsége a jövőkép legfontosabb alakítója, hitelesítője. Az új rektorunk, Baranyi Péter egy szerethető, ugyanakkor tekintélyes egyetemben gondolkodik, ahol a különböző tudományterületek és a művészetek művelése kölcsönösen gazdagítják egymást, s erősítik az intézményt. Célként tűzte ki, hogy az oktatási és tudományos programok mind nagyobb részben a széchenyis karok együttműködésén alapuljanak.

Magazinunkban természetesen ezúttal is találkozhatnak időtálló történetekkel, példaértékű életutakkal. S most már nem csak nyomtatott formában. Elindult ugyanis a szechenyialumnimagazin.hu, amely online formában ajánlja az olvasók figyelmébe az éppen aktuális lapszámot, valamint mindenki számára elérhető módon archiválja a korábban megjelent magazinjainkat.