A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány az egyetem vezetésével határozott arról, hogy az országban egyedülálló módon anyagi támogatásban részesíti a vírushelyzet miatt hátrányos helyzetbe került hallgatóit, ezzel segítve tanul mányi előrehaladásukat, tehetségük kibontakozását. A rendkívüli Covid-támogatásra azok a nappali tagozatos hallgatók pályázhattak, kiknek családjában kifejezetten a koronavírusjárvány miatt jelentős jövedelemkiesés következett be, vagy olyan nem várt esemény történt, amely rendkívüli anyagi terhet jelentett számukra.

A fenntartó alapítvánnyal és annak tagjaival hozható kapcsolatba az a hír is, hogy az egyetem közösségét képviselő Szenátus véleményével megegyezően, egyhangúan úgy döntöttek: a csaknem három évtizedes sikeres tudományos pályafutással rendelkező dr. Baranyi Péter professzor rektorrá kinevezésére tesznek javaslatot Áder János köztársasági elnöknek. A várhatóan július 1-jével kinevezendő új rektor az egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájának vezetője, aki nyolc évvel ezelőtt dr. Szekeres Tamás korábbi és dr. Földesi Péter jelenlegi rektor hívására érkezett az intézménybe.

Magazinunk életében is rövidesen új időszak kezdődik. Mire a nyári lapszámunk megjelenik, a Széchenyi Alumni Magazin honlapja is elindul. A legfrissebb lapszámot mindig néhány cikk kiemelésével ajánljuk olvasóink figyelmébe, míg az archívumban a korábban megjelent lapszámainkat tesszük teljes egészében elérhetővé.

És a végére még egy jó hír! Téli számunkban írtunk Balla Virágról, aki Takács Kincsővel együtt egyetemünk hallgatója. S mindketten kiváló kenusok, akik párosban a válogatóversenyeken valóra váltották álmukat: indulhatnak a tokiói olimpián!


SZÖVEG: BAUDENTISZTL FERENC
FOTÓ: BOGNÁR ANNA