20.
Kereken két évtizede, 2001. december 11-én történt, hogy a Széchenyi Istvánról elnevezett győri felsőoktatási intézmény egyetemmé válását az országgyűlés 97 százalékos többséggel elfogadta. Hosszú folyamat, így többek között az intézmény vezetőinek és oktatóinak célratörő és minőségi munkája vezetett el odáig, hogy az oktatási minisztérium és a szakmai testületek egyöntetűen azt vallják: a kisalföldi megyeszékhelyen megvannak az egyetemmé válás feltételei. A Széchenyi István Egyetem 20 évvel ezelőtt került rá arra a térképre, amelyen európa jeles felsőoktatási intézményei szerepelnek. Az azóta eltelt idő alatt pedig rengeteget tett annak érdekében, hogy ott megerősítse, s még tovább javítsa pozícióját.

15.
Jelen lapszámunkkal magazinunk immáron XV. évfolyamát hagyjuk magunk mögött. Erre nagyon büszke vagyok, ahogy arra is, hogy az idei, 20. Győri Könyvszalon programsorozatában bemutathattuk a Széchenyi Alumni Magazint. Baranyi Péter rektor, Winkler Csaba egyetemi docens és Homor Péter egyetemi levéltáros társaságában megtisztelő volt beszélni a hallgatóság előtt az öregdiák-kiadványunkról, amely egyre szélesebb körben viszi és hirdeti egyetemünk jó hírét.

65.
A napokban egyetemi házi ünnepség keretében köszöntötték Winkler Csabát a 65. születésnapja alkalmából. Aki ismeri őt (ki ne ismerné?), az pontosan tudja, hogy neki az élete a Széchenyi István Egyetem. Már kezdő újságíró koromban, a Rába hetilap szerkesztőségében is ismertem a nevét, azt azonban akkor még csak nem is sejtettem, hogy milyen hatalmas lexikális tudással rendelkezik. Mindent tud a történelemből, s még annál is többet a győri egyetem – és jogelődjeinek – történetéről. A múlt alapos ismerete mellé esetében egy elképesztően gazdag dokumentum- és fotógyűjtemény is társul, melyet a szívügyünknek tekintett Széchenyi Alumni Magazinban is gyakorta felhasználunk.

20 – 15 – 65
Három szám, három pozitív üzenet. Kívánom, hogy a 2022-es számhoz/évhez is csak pozitívumok kapcsolódjanak!